Thursday, July 21, 2011

Kejadian : KLSentral LRT Platform

Salam,

Nak crite smlm lepas ke SRG Asia Pacific kat Plaza Sentral aku makan kat Subway KLsentral. Bukan tu yg nak aku crite tp crita pasal OKU yg aku tolong masa kat platform LRT menghala kelana jaya.

masa ngah tunggu tren sampai aku syok bediri bawah kipas..datang sorang OKU ngan bekerusi roda..datang hulur tangan..tangan kiri lak tu.aku pon sambut la macam salam.tetiba dia kuarkan keychain dia kata dia jual 1 RM5 aku bagi RM10 dia bagi aku 2 biji keychain..aku tanya beli kat mana keychain ni dia kata dia bli kat CM (centralmarket). layankan jela..dia pon bukak la cerita dia tangan kanan dia tak kuat sebab dia jatuh masa darjah 5. Dia koma 2 bulan..no wonder la macam ade something wrong kat OKU ni..dia agak mental sket..

Bila tren sampai aku pon tolong la tolak dia masuk dalam tren..dia kata nak turun kat tmn paramount..aku nak ke kelana jaya..masuk dalam tren ade sekumpulan dak muda (owh terasa tua lak) kata " wah abg ni bagus la tolong uncle ni..dapat pahala"..ha ye dapat pahala kan..abes semua dak2x muda tu pon OKU tadi salam kan..pastu rapatkan ke muka macam nak cium..sebaik cecair idung dia dah lap sebab dlm dak2x muda tu ade sorang pompuan..dia bagi tisu kat OKU tu...

cerita pasal dak muda tu...diorang tanya "abg kenal ke uncle ni?".."eh tak kenal..tolong dia masuk tren ni je.." "ooo..abg keje mana"..."keje IT baru balik site kat plaza sentral".."abg IT buat apa?"..."firewall"..."apa tu bang?" "Dinding Api...." kawan dia gelak2x...bodo kan ade ke firewall tu dinding api..

dak2x muda tu turun kat stesen universiti..aku la nak melayan uncle OKU ni sampai taman paramount..dalam tren sibuk nak pegang tangan aku..aku dah seriau dah..ade kene lempang OKU ni kang..pastu siap kata i love u..i suka u..i nak kiss u..kepala lutut ko..sampai je kat stesen TMN Paramount aku tolak dia kluar dari tren aku tross duduk..

Dalam kepala aku...WTF org OKU tadi..lantak la aku dah tolong ko masuk keluar tren kira aku dah lakukan tanggungjawap aku sbg org..

sekian cerita ini..
OKU stand for Orang Kelainan Upaya.

3 comments :

CoOkiE MoNSter said...

haru jugak tuh..heh.

saja blogwalking, tetibe sampai je sni.

salam Ramadhan!~

semy said...

tau takpe..rase nak bagi penampor je.haha

Markmiez said...

Terbaik bro..aku suke post ko yg ni..