Wednesday, October 27, 2010

apa kata kau

Salam,

terasa nak post pasal isu ni..isu fotografi la..sejak dua menjak ni..job dah tak banyak..mungkin takda rezeki kali ni..rezeki org lain pulak rasanya..tapi bila takda job mula la pikir nak main harga..harga aku mahal sangat ke???? atau aku tak layak ke nak letak harga sampai macam tu...termenung gak sekejap...kalau dulu masa harga aku dibawah paras normal bukan main lagi ramai orang tanya..sekarang macam dah suram..perlu perubahan angin ni..mungkin la..

tapi cuba pikir2x balik..harga aku masih relevan dengan apa yg aku tawarkan..kaji selidik..tambah tolak untung rugi kos perbelanjaan semua bila dapat satu job tu aku dah buat..siap ada formula lagi..selalu revise harga dengan keadaan persekitaran ekonomi..bukan banyak pon untung aku dapat..tambah2x skang ni jenis pakai skim pembayaran fleksibel..bukan merasa sngat pon untung wat photograhy ni..(pada aku la...sb aku ni selalu sempit poket)

tapi senario sekarang ni dah lain...orang akan cari yg paling murah tapi nak ada macam2x..siap cover majlis 2-3 hari lagi..aku pon nak gitu kalo ada org sanggup cover majlis aku nanti..tapi relevan la sikit brader..

p/s: bukan merungut sb takda job tp kecewa sket...pakej dan harga aku tak berjaya tarik minat org ramai...hahahahahahah...cam haram perangai..

2 comments :

Cheeky said...

hehe..ileks bro...perangai manusia memang macam2..

semy said...

haha..biasa la..nama pon manusia..