Wednesday, January 12, 2011

merapu2x

DSC00211
pebende nak merapu malam2x ni... esok bermulalah perjuangan aku sbg RAMBO dalam team kerja yg baru..sbg permulaan...amik ko...MEASAT kat Cyberjaya sana...ngan tak penah jumpe org sana... tak penah try product tu...selamba lenjan...

SPLUNK sapa penah dengar??
VASCO sapa penah pakai???

splunk adalah sejenis search engine yg boleh collect analyze filter dsb segala aktiviti dalam network..terutama IT data..kalo buat e-transaction tetiba failed...splunk boleh detect apa punca dan siapa yg affected..

vasco plak adalah sejenis authentication program tuk tighten security ke atas web server atau lain2x server..

ilmu yg aku belajar arini..esok tekekel kekel nak jawap kat customers.haahahah

No comments :