Thursday, December 31, 2009

Harapan 2010

Berikut adalah harapan 2010:

1.Bertukar Kerja
kerja sekarang amatlah suck..(maaf la kalo ada org opis yg bace tapi rasenya anda sendiri pon tau).bagaimana hendak menempuh hidup akan datang kalo cam tu gak gaye pengurusannya..kepada sesiapa yg ada lubang2x keje kosong apa pon xpe asalkan bukan programmer dan sewaktu dengannya kabo2x le ke teman..teman x mintak banyak..2k sbln ade EPF dah..CUKUP.

2.Ber-Kereta
kerana keperluan,bukan kemahuan @pon kemaluan.kereta adalah keperluan bagi aku skang..sb perlu...nak pi memana wat job perlu keto..takan nak redah hujan gendong kemere+tripod+laptop+beg baju semua..time "kerja skrang" ni pon aku banyak kene pi jumpe client troubleshoot problem entah kat mana2x..nak harapkan keta opis?hancor la..baru pakai 2-3 hari dah bising mulut org.pakai moto xpenah claim sebab tau xkan dapat claim tu..cam SUCK.

3.Meningkatkan Mutu Kerja
partime job skang ni akan aku wat bersungguh..sampai kat tmpt client on time..deliver product ontime dll.pada rakan2x yg nakan perkhidmatan, aku boleh bagi harga rakan2x..tapi support la sket..takan dah bagi harga rakan2x pon nak mintak diskaun lagi..baik ko mintak free je..leh je aku amik gambor ko pakai kamera nikon coolpix 5900 xpon pakai kemere henset je..

4.Menambah Peralatan
peralatan kemera semestinya..1st UWA lens.2st reflector.3rd telephoto zoom lens.4th maybe D300 body.4th off-shoe flash cable.dan semestinya akan membesarkan empayar photography aku..samada wujudkan team atau join team..tinguk la camana nanti.

5.Menamatkan zaman bujang
rasa seperti nak kawin cepat2x..tapi perlu kumpul duit koman2x 20-30k nak wat majlis..takan nak kawin koboi je bagi mas kawin kenduri doa selamat je..terasa blah pompuan..aku takde hal..rasanya ni harapan yang paling ketar lutut nak accomplish..mau keje sampai botak kepala carik duit nak kawin....

takat ni 5 dulu..sebab aku xpenah nak azam2x tiapkali tahun baru sebab kalo nak wat seswatu bagi aku takyah kelam kabut nak azam awal2x..nak buat tros azam dan buat tros..xyah tunggu sblm tahun baru nak berazam..tapi skang aku berazam gak nih..hahaha

5 comments :

hafizzani said...

harapan aku semuga semua 5 harapan kau tu akan menjadi harapan yg tertunai.amin

semy said...

insyaAllah..amin

razifmustapha said...

no 3 dengan 5 tu aku berkenan. harga diskaun kawan2, lama2 aku jual jugak kamera

semy said...

hahah...maklumla market terdiri drpd rakan2x & saudara mara & saudara mara rakan..hahaha..

Sarah Ezeeliya said...

nak keje ker baru ker?