Thursday, October 8, 2009

dugaan-Nya

hurm....mengeloh je..kenapa semy?crite la skit...

aku nak bli keta..dari sblm raya lagi..apply full loan..maybank je yg approved..tapi x full..bank lain haram xbg..cimb eonbank ambank westbank...alasan dia high risk sb gaji aku kecik..aku nak bli keta mesia je..arge 53k je..susah ke..kenapa org keje kajaan senang dapat loan bank..full loan senyum2x je..kenapa?org keje swasta tak bayo cukai ke?kami bukan rakyat mesia ke..maybank bg 48k..xcukup nak bli yg rege 53K..so aku cari melalui ejen lain...dia antor macam2x gak tp maybank je yg response..sama gak 48k..aku ckp nak tukar spec la..kasi yg rege 47k..memula dia kata tak boleh...pastu bole plak..ejen yg 1st aku apply kelam kabut nak take action..sebab ejen no 2 nak amik loan maybank tu tukar jadi dia yg deal..dasar wat keje lembap aku dah mintak postpone change dealer pon dia x response lagi..last2x dpt gak kat ejen no 2..ari rabu ejen no 2 dah call ckp keta dah ready..aku pelik...asal dia leh dpt gak agreement tu dr bank...duit takde abes dh wat konvo+raya..takan nak mintak org kg..gilo apa...malu wei nak bli keta mintak duit mak ayah..dah le dah keje..

Kesimpulannye mmg banyak dugaan aku trima hanya kerana nak bli barang buatan malaysia..ni blom nak bli barang buatan Jepun ke US ke..England ke...dan aku redha..sian kat ejen no2..susah payah dia..sebaik aku dah ade fied..kalo x aku ejas ko......

....ooo camtu critenya...sian ko..sabar ek semy.

4 comments :

missy suzi said...

aku ade dealer keta terbaek..paling terbaek pernah aku jumpe..siap anta keta dpn pintu umah smue..sign aggreement pon dtg melake..gler bagus..maw?hahaha~

annamasud said...

aku sj je nk bg pndapat...pd akulakan baik ade duit muka nnt bulan2 senang.x beban.dh guna kete ni duit kene standby jek.klu kau masih bole hdup skrg tnpa kete baik kau kumpul duit muka byk2 dulu.aku mcm nyesal plk duit muka aku kecit jek..uhukk...

sekian..

semy said...

haha..trima kasih atas nasihat kawan2x..akan dipikirkan...

fndrocka said...

tu baru dugaan kecik..pancaroba seterusnya kau kena ready..kerja kena kuat