Monday, June 29, 2009

last love trip to melaka...

gile jiwang tajuk..geli tekak membaca..haha lantak le..jumaat-sabtu-ahad (26-28 june 09) aku tlah mngambik kesempatan tuk lari dari shah alam..menuju ke pudu raya menaiki komuter dar stesen batu3.time duduk kat bangku menunggu tren jam kat situ kul 6.20 ptg (lepas waktu keja-xponteng ok)..duduk punye duduk stlh jam tu tukar2x predict time train will aarive until 640ptg akhirnye dapat naik train...biase la bediri punye..dapat duduk kat subangjaya je...hahaha..sampai kl sentral..pengumuman dibuat.."....train ini akan menamatkan penjalanannya di stesen kl sentral..kepada penumpang yang menuju arah sentul sila dapatkan train di platform 3.."semua org lari termasuk aku...sebab train dah ade kat platform tuh...wahaha..xpenah wat lagi camni..bejaya berimpit2x naik train and sampai stesen kuala lumpur kol 730...jalan2x kejap pi toilet semua pom dapat bas maharani ke melaka..departure time dia tulis 745mlm sebab masa aku bli tiket tu kol 745mlm...naik bas kol 800 baru jln..agknye org yg lepas2x aku bli tiket misti tiket dia kol 750-755-800 mlm..harem..15.00 plak tu..alasan dia"biase la bang ari jumaat.."naik jela..sampai melaka kol 10mlm..nisoh amik kat petronas sg putat tros pi futsal..dak umah mae duk main bola kat sana.balik umah tido kol 2..pagi kol 10 kuar jalan2x ngan sapa?rahsia...jalan2x tempat yg dah beratos kali pegi and wat2x cam 1st time dtg melaka..MP-dtrn Pahlawan-afamosa-kapal belanda-studhuys-muzium penjara-kincir air..hahah..

pulang ngan hati yg girang..lepas ni aku akan berhijrah ke kuantan pula..melaka akan tinggal kenangan..tata ujie..tata man..tata ajib...tata jenal..nud...nisah..hahaha

7 comments :

missy suzi said...

mampos ko semy!!hahaha
ayt nk dramatik..ko jd la org kuantan sane..menyemak je kt melake
*cinta bagai.gay jon.hahaha.pig in my stomach.ahaks!

semy said...

garangnye cik ujie...misti dia ngah marah ngan suara garau mengalahkan ella and saleem..wahahaha

k.e.r.i. said...

mie, serius jadi orang kuantan lepas ni?
hahahaha

Markmiez said...

weh..mu g kat banda hilir ke minggu lepas..aku pon g..nape xjumpe mung..mung nek bukit a pamosa tu ek...bapak panas syal..mmg pencinta yg utuh mu nih..

semy said...

eksesais..mmg ramai yg turun melaka jenjalan bandar hilir..tapi sorang pon aku x jumpa..hahaha.

razifmustapha said...

cheh! nak berkasih je datang umah aku, skang kasih ko dah lari ke kuantan, mana lagi tempat ko nak mengadu skang semi. hahaha

semy said...

sian kat aku..kene berkelana ke kuantan la plak..ko takde umah kosong nak bg aku duk kat kuantan?hahaahha..aku sewa ujung minggu..hahah