Tuesday, August 18, 2009

Nak pose dah

sabtu ni dah nak ramadhan...camanalah ramadhan aku tahun ni..buka puasa.sahur..terawih..huhu..amal ibadat semua..buka pose misti aku bli juadah bebuka kat bazar ramadan je..mana ada org nak masak kat umah..adekah aku perlu aku ke bazar ss13 kat stadium nu...aduh nak pusing nak patah balik semula..pakai moto pon naik senak beb mencilok jamme bandaraya shah alam nih..sahur lak...alamatnye makan nasik sejuk la...dah kedai jauh..nak kuar lak aduhai pagi nak keje..bukan time blaja dulu...klas kol 10-11 pagi..keje kol 900 punchkad dah merah..(walaupon xpenah kene potong gaji sebab merah sebab semua org merah..hahaha)..terawih lak..aku terawih kat umah je...aci x????..umah aku yg highsecurity ni susah sket..pakai akseskad lak...penah aku tepek duit syiling kat magnet pintu tu biar dia x lock..hahha..surau ade kat bwah umah aku..tapi ade tok imam ke nak lead terawih..moga2x ade...nak ke masjid or surau tedokat???bepeluh gak tuh...kita tunggu dan lihat jela..hahha..ok chow..

salam ramadhan al-mubarak.

10 comments :

annamasud said...

nak pahala 1000 daya.klu x nak mmg 1000 alasan.klu trawikh tu makin jauh mkin byk pahala..hehe amacam?..ade insap skit x?

semy said...

huhuhuhu...insyaAllah ustazah..hahaha

Ezar Eziardy said...

haha, smua nih hasutan syaitan yg nak melemah kan ko jerk, paham2 je la, diowang kena la bwat persiapan siap2, x lama lg diowang dah nak "public holiday" dah..

so jgn la risau, kuat kan semangat n tetapkan niat dlm diri tuk beribadah, insyaAllah ko bleh harungi...

missy suzi said...

diam r semy!!haha

semy said...

amin ya rabbalalamin...taqabbalallahhuminkum....
semy boleh..boleh..boleh..boleh

semy said...

diam ar ujie

ViNN said...

semi..aku ade..jgn isau..jom jemaah terawih same2..

er..

jumaat nih katne?

semy said...

jumaat ni kat....

Ezar Eziardy said...

elok la majinn..
x brubah ko ek tuk bramal..
dlu slalu je tumpangkan aku g masjid ari2 jumaat, skunk ko tumpangkan la si semy plak yerk...

semangat2.. beribadat la anda selagi mampu..

semy said...

amin....ya rabbalalamin