Sunday, August 23, 2009

laporan 1 ramadhan

sudah pukul 1.15a.m.
masih belum tido dek kerana telebih tido siang td..apa nak wat..nak kuar ujan....owh..baju lom sidai..jap...............................................................ok dah siap..puasa 1st day aku cam haram..mau x nye asik membuta je..sebab xde aktiviti sosial.hari pon ujan dari pagi smpi petang..mujur time nak pi bazar cuaca dah elok...di bazar aku cam biase la..abes tawaf cam nak bli semua benda wat buka..tapi last2x bli kuehtiaw+airjagung+apam balik..gile rindu aku ngan apam balik pakcik kat TTU..apam balik sini kebanyakannya kureng balik..tegolek ada..tukar la nama apam tegolek ok..

ptg smntara menunggu nak buka aku duk la main2x d70s aku..batery flash nak abes dah..dah buang 4 biji..kene bli lagi ni.backup..bace forum photoschool mende yg hangat dibincangkan adalah pasal jumping ship...from darkside to white side..maksudnye nikon ke canon.umum tau ni 2 brand dslr paling mantop...tapi ramai dah teracun ngan kegabanan canon eos 5D mark II sebab dia 21Mgpxl..leh rakam HD video.lagi xnak ckp la..kang aku bli sebijik kang..9k body shj + lens dia 12K..aduhai...lupakan jela..

gian nembak x penah padam..pi terawih kat masjid fastabikul khayrat aku bawak pns aku..konon nak snap gmbor..skali masjid tu jenis saf wanita dia bezakan guna tiang ngan tali barricade biru (selalunya merah) dgn saf lelaki..aku snap kang org pompuan nampak..pastu mula la ngumpat..kan dah dpt dose..so aku x kuarkan pon dr minipouchbag aku..haha..terawih wat 8rakaat je..sebab masjid tu wat tazkirah..aku chow la...nak pi giant bli sabun mandi...

kat giant penuh dah biskut raye dijual..baju raye jgn ckp la..dia duk pamer pakaian satu family..semua ijau..dari mak ke ayah..anak yg sulung sampai ke kecik..kretif designer giant..aku nak bli refill shower foam je..amik secret garden..try best x..pastu kuar bli roti satu percuma satu...wat sahur la tu..sblm blk tepon report keadaan dan lokasi..sebaik x tido lagi..ahaah..

kat umah jam dah tido...kenyang nau la kot..umah xde org..semua ade tanggungjawap masing2..sunyi sepi...ade bunyi kipas ngan bunyi kenderaan dr elite je..aku plak duk layan transpomer 2 dek kerana bosan sambil sms rafidah.pastu forum..facebook..tulis blog smpi skang nilah..ops..sambil ym keri...misti dia bosan..haha..jap lagi tido smbil mimpi bli LCD TV ngan EOS 5D mark II..mimpi je...

6 comments :

missy suzi said...

apam kt ttu??ktne wei??nih nk carik nih..pastuh wat entry tok ko plak.hahahaha~

semy said...

dah jadik sejarah kot...haha

Ryehanna said...

shower secret garden.. awwww.. :P

semy said...

aummm..hahha...aku nak wangi gok...maskulin...

k.e.r.i. said...

dan dan je kata aku bosan.
memang bosan pun sebenarnya.
muahaha.

semy said...

ekekekeke..tu style ketawa..sila praktik